Obchodné podmienky e-shopu



obchodnej spoločnosti BANDI VAMOS a.s., sídlo: Kotkova 271/6, 703 00 Ostrava – Vítkovice, Česká republika, IČ: 294 50 331, zapísanej v obchodnom registri Krajského soudu v Ostravě, oddiel B, vložka č. 11228, pre spotrebiteľské kúpne zmluvy pri predaji tovaru prostredníctvom on-line obchodu umiestneného na adrese www.BandiVamos.sk.


1  VŠEOBECNÉ USTANOVENIA


1.1 

Tieto obchodné podmienky (ďalej len „Obchodné podmienky“) upravujú vzájomné práva a povinnosti zmluvných strán vzniknuté v súvislosti alebo na základe kúpnej zmluvy uzavretej medzi obchodnou spoločnosťou BANDI VAMOS a.s., sídlo: Kotkova 271/6, 703 00 Ostrava – Vítkovice, Česká republika, IČ: 294 50 331, zapísanou v obchodnom registri Krajského soudu v Ostravě, oddiel B, vložka č. 11228, ako predávajúcim (ďalej len „Predávajúci“) a inou fyzickou osobou, ktorá pri uzatváraní a plnení zmluvy nekoná v rámci predmetu svojej podnikateľskej činnosti, zamestnania alebo povolania ako kupujúcim (ďalej len „Kupujúci“ alebo „Spotrebiteľ“) prostredníctvom internetového obchodu prevádzkovaného predávajúcim na internetovej adrese www.BandiVamos.sk (ďalej len „E-shop“).


1.2 
Práva a povinnosti medzi Predávajúcim a Kupujúcim Kúpnou zmluvou neupravené sa riadia právnym poriadkom Slovenskej republiky, najmä ustanoveniami § 588 a nasl. zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“), zákonom č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov (ďalej len „Zákon o ochrane spotrebiteľa“) a zákonom č. 102/2014  Z. z. o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzavretej na diaľku alebo zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „Zákon o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru na diaľku“).


1.3 
Ustanoveniami týchto Obchodných podmienok nie sú dotknuté kogentné ustanovenia právnych predpisov upravujúcich minimálny štandard ochrany Spotrebiteľa; pokiaľ niektoré ustanovenie právnych predpisov poskytuje vyšší štandard ochrany Spotrebiteľa ako Obchodné podmienky, má toto ustanovenie prednosť pred Obchodnými podmienkami.


1.4
Obchodné podmienky obsahujú taktiež informácie pre Spotrebiteľa, najmä v zmysle § 10a a nasl. Zákona o ochrane spotrebiteľa a § 3 Zákona o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru na diaľku. Informácie o povinnostiach Predávajúceho z vadného plnenia, o odstúpení Spotrebiteľa od zmluvy, o uplatnení práv Spotrebiteľa z vadného plnenia a ďalšie informácie pre Spotrebiteľa obsahujú články 6, 7, 8 a 9 Obchodných podmienok a Reklamačný poriadok, ktorý je v súlade s čl. 9.12 neoddeliteľnou súčasťou Obchodných podmienok.


1.5
Uzavretím Kúpnej zmluvy podľa čl. 3 Obchodných podmienok Kupujúci potvrdzuje, že sa s Obchodnými podmienkami, ako aj s Reklamačným poriadkom Predávajúceho riadne oboznámil, rozumie im a súhlasí s nimi. V prípade, že niektoré ustanovenie Obchodných podmienok alebo Reklamačného poriadku nie je Spotrebiteľovi jasné, zrozumiteľné, alebo sa Spotrebiteľ chce vopred informovať o svojich spotrebiteľských právach, je oprávnený obrátiť sa pred uzavretím Kúpnej zmluvy na Predávajúceho, ktorý mu ozrejmí zmysel a účel daného ustanovenia; kontaktné údaje Predávajúceho sú uvedené v čl. 9.11 Obchodných podmienok.



2  VYMEDZENIE POJMOV


2.1

Tovar: hnuteľné veci, ktoré Predávajúci ponúka prostredníctvom E-shopu, najmä odevy, obuv a odevné doplnky, a to za kúpnu cenu uvedenú pri príslušnom Tovare
v E-shope.


2.2 

Kúpna zmluva a Zmluva: zmluva uzavretá medzi Predávajúcim a Kupujúcim prostredníctvom E-shopu, ktorej predmetom je povinnosť Predávajúceho dodať Kupujúcemu Tovar a povinnosť Kupujúceho Tovar prevziať a zaplatiť Predávajúcemu dohodnutú cenu. Kúpnu zmluvu je možné uzavrieť iba v slovenskom jazyku. V slovenskom jazyku sú spísané aj tieto Obchodné podmienky a v slovenskom jazyku je vedená celá komunikácia medzi Predávajúcim a Kupujúcim.


2.3

Spotrebiteľ: fyzická osoba, ktorá pri uzatváraní a plnení Kúpnej zmluvy nekoná v rámci predmetu svojej podnikateľskej činnosti, zamestnania alebo povolania.


2.4

Reklamačný poriadok: pravidlá pre údržbu Tovaru a pre reklamáciu Tovaru uverejnené na www.bandivamos.sk.


3  UZAVRETIE KÚPNEJ ZMLUVY


3.1 
Všetky ponuky v E-shope predstavujú iba nezáväznú výzvu smerovanú potenciálnym kupujúcim k predloženiu ponuky Predávajúcemu.  


3.2
Kúpna zmluva medzi Predávajúcim a Kupujúcim je uzavretá na základe objednávky Kupujúceho, ktorá je uskutočnená prostredníctvom objednávkového formulára v súlade s aktuálnou ponukou Tovaru Predávajúceho uverejnenou v E-shope. K odoslaniu objednávky zo strany Kupujúceho dôjde v okamihu, keď ju v rozhraní E-shopu potvrdí tlačidlom „Objednávka s povinnosťou platby“. Objednávka je považovaná za návrh Zmluvy a pre Predávajúceho sa stane záväznou až jej akceptáciou zo strany Predávajúceho zaslanou na e-mailovú adresu Kupujúceho uvedenú v objednávke. Objednávka je pre Kupujúceho záväzná okamihom jej odoslania. Pokiaľ je objednávka Predávajúcim akceptovaná iba vo vzťahu k časti objednaného Tovaru, je medzi stranami uzavretá Zmluva iba ohľadom Tovaru uvedeného v akceptácii objednávky za predpokladu, že Spotrebiteľ vysloví s uzavretím takejto Zmluvy súhlas bez zbytočného odkladu po tom, čo mu bude akceptácia doručená.


3.3
Pred odoslaním objednávky Predávajúcemu je Kupujúcemu umožnené skontrolovať a meniť údaje, ktoré vložil do objednávkového formulára. Kupujúci má možnosť zisťovať a opravovať chyby vzniknuté pri zadávaní dát do objednávkového formulára. Objednávkový formulár obsahuje nasledujúce údaje o Kupujúcom: meno, priezvisko, adresu elektronickej pošty, telefónne číslo, adresu bydliska, doručovaciu adresu (ak je odlišná od fakturačnej adresy), identifikáciu Tovaru podľa ponuky Predávajúceho, požadované množstvo Tovaru a celkovú cenu s DPH.


3.4
Údaje uvedené v objednávke sú Predávajúcim považované za správne. Predávajúci bezodkladne po obdržaní objednávky Kupujúcemu potvrdí objednávku elektronickou poštou, a to na adresu elektronickej pošty uvedenú Kupujúcim v objednávke. Toto potvrdenie obsahuje presnú špecifikáciu objednaného Tovaru, vrátane cien a spôsobu ďalšej komunikácie (potvrdenie o uzavretí Zmluvy), ako aj tieto Obchodné podmienky.


3.5
Kúpna zmluva je uzavretá okamihom, keď Kupujúci od Predávajúceho obdrží akceptáciu objednávky na adresu elektronickej pošty uvedenú Kupujúcim v objednávke.


3.6
Uzavretím Kúpnej zmluvy vznikne Predávajúcemu povinnosť odovzdať Tovar Kupujúcemu a Kupujúcemu povinnosť Tovar prevziať a zaplatiť zaň Predávajúcemu dohodnutú cenu, a to dohodnutým spôsobom.  


3.7
Kupujúci je oprávnený objednávku zrušiť do 12 hodín od jej odoslania, a to vyhlásením o zrušení objednávky zaslaným na kontaktnú elektronickú adresu Predávajúceho: eshop@bandi.sk. Zrušením objednávky v lehote podľa predchádzajúcej vety zaniká záväznosť objednávky pre Kupujúceho a Kúpna zmluva sa od začiatku zrušuje, pokiaľ už bola uzavretá postupom podľa čl. 3.5 týchto Obchodných podmienok.


3.8
Kupujúci berie na vedomie, že Predávajúci nie je povinný uzavrieť Kúpnu zmluvu,  a to predovšetkým, nie však výlučne, s osobami, ktoré už podstatným spôsobom porušili svoje povinnosti voči Predávajúcemu.


3.9
Kupujúci výslovne súhlasí s použitím komunikačných prostriedkov na diaľku pri uzatváraní Kúpnej zmluvy. Náklady vzniknuté Kupujúcemu pri použití komunikačných prostriedkov na diaľku v súvislosti s uzavretím Kúpnej zmluvy (náklady na internetové pripojenie, náklady na telefónne hovory) znáša Kupujúci sám.


3.10
Kupujúci berie na vedomie, že Predávajúci nenesie zodpovednosť za chyby vzniknuté v dôsledku zásahu tretích osôb do webových stránok, na ktorých je prevádzkovaný
E-shop, alebo v dôsledku použitia týchto webových stránok v rozpore s ich určením.


3.11
Predmetom Zmluvy je Tovar špecifikovaný Kupujúcim v objednávke a uvedený v akceptácii objednávky zaslanej Predávajúcim Kupujúcemu. Tovar je v ponuke E-shopu spravidla označený názvom, objednávacím číslom a je vyobrazený na fotografii. Táto fotografia je ilustračná a nezohľadňuje presné farebné či veľkostné varianty. Kupujúci berie na vedomie, že všetky uvedené rozmery pri novom Tovare sú iba informatívne a že pri každom Tovare je povolená rozmerová tolerancia, ktorá sa môže líšiť podľa druhu výrobku alebo použitého materiálu. Informácia o Tovare v sklade je iba orientačná, keďže stav Tovaru dostupného v sklade je priebežne aktualizovaný v nadväznosti na realizovaný predaj a informácie o nedostupnosti Tovaru sa môžu objaviť na E-shope s časovým oneskorením.


4  DODANIE TOVARU


4.1
Tovar bude Kupujúcemu dodaný spôsobom, aký si Kupujúci zvolí v objednávke. Kupujúci je povinný uhradiť Predávajúcemu náklady spojené s balením a dodaním Tovaru v nižšie uvedenej výške podľa zvoleného spôsobu dopravy. Kupujúci je oprávnený zvoliť spôsob dodania Tovaru z nasledujúcich možností:


4.1.1
Dodání prostřednictvím dopravce PPL CZ s.r.o. IČO 251 94 798 se sídlem K Borovému 99, Jažlovice, 251 01 Říčany, kdy náklady na dopravu činí 199,- Kč + doběrečné 30,- Kč (v případě, že je zvolena platba dobírkou);


4.1.2
Dodání prostřednictvím dopravce Zásilkovna s.r.o. IČO 284 08 306 se sídlem Českomoravská 2408/1a, Libeň, 190 00 Praha 9, kdy náklady na dopravu činí 89,- Kč + doběrečné 30,- Kč (v případě, že je zvolena platba dobírkou).


4.2
Predávajúci splní povinnosť dodať Tovar Kupujúcemu okamihom, keď Kupujúci alebo ním určená tretia osoba prevezme Tovar od dopravcu.


4.3
Kupujúci je povinný Tovar prevziať. Ak Kupujúci Tovar dodaný na dodaciu adresu uvedenú Kupujúcim v objednávke neprevezme, je Predávajúci oprávnený odstúpiť
od Kúpnej zmluvy a Kupujúci je povinný nahradiť Predávajúcemu všetky náklady, ktoré Predávajúcemu vznikli v súvislosti s odoslaním Tovaru podľa objednávky Kupujúceho.


4.4
Ak je z dôvodov na strane Kupujúceho nutné Tovar doručovať opakovane alebo iným spôsobom, ako bolo uvedené v objednávke, je Kupujúci povinný uhradiť náklady spojené s opakovaným doručovaním Tovaru, resp. náklady spojené s iným spôsobom doručenia.


4.5
Kupujúci je povinný pri prevzatí Tovaru od dopravcu skontrolovať, či obal Tovaru nie je porušený. V prípade, že bude porušený obal zásielky s Tovarom alebo bude zásielka s Tovarom akokoľvek inak porušená, je Kupujúci povinný odmietnuť prevzatie takejto zásielky, spísať s dopravcom protokol o jej poškodení a bezodkladne o tom Predávajúceho informovať. Kupujúci berie na vedomie, že podpisom dodacieho listu či iného potvrdenia o prevzatí Tovaru od dopravcu potvrdzuje, že obal zásielky nie je porušený.


4.6
Ak Kupujúci odmietol prevziať Tovar oprávnene, je Predávajúci oprávnený dodať Kupujúcemu Tovar znovu. Ak bolo odmietnutie prevzatia Tovaru Kupujúcim neoprávnené, t.j. zásielka s Tovarom vrátená dopravcom Predávajúcemu nie je zjavne porušená, je Predávajúci oprávnený odstúpiť od Kúpnej zmluvy a Kupujúci je povinný nahradiť Predávajúcemu všetky náklady, ktoré Predávajúcemu vznikli v súvislosti s odoslaním Tovaru podľa objednávky Kupujúceho.


4.7
Nebezpečenstvo náhodnej skazy, straty a náhodného zhoršenia Tovaru prechádza na Kupujúceho okamihom prevzatia Tovaru Kupujúcim alebo okamihom, keď Kupujúci neoprávnene odmietol Tovar prevziať, eventuálne neposkytol dopravcovi potrebnú súčinnosť k prevzatiu Tovaru.


4.8
Vlastnícke právo k Tovaru prechádza z Predávajúceho na Kupujúceho okamihom jeho prevzatia Kupujúcim.


5  KÚPNA CENA A PLATOBNÉ PODMIENKY


5.1
Kúpna cena uvedená pri konkrétnom Tovare v E-shope je cenou konečnou vrátane dane z pridanej hodnoty a všetkých súvisiacich poplatkov vo výške podľa všeobecne záväzných právnych predpisov. Ponuka predaja Tovaru a ceny tohto Tovaru zostávajú v platnosti po dobu, keď sú zobrazené v E-shope. Ceny v kamenných predajniach a na  E-shope sa môžu líšiť.


5.2
Kupujúci sa zaväzuje zaplatiť Predávajúcemu kúpnu cenu objednaného Tovaru a náklady na dopravu vo výške špecifikovanej v týchto Obchodný podmienkach, a to spôsobom, ktorý si Kupujúci zvolí v objednávke z nasledujúcich možností:


5.2.1

dobierkou pri dodaní Tovaru, keď Kupujúci zaplatí kúpnu cenu v hotovosti pri prevzatí Tovaru od dopravcu, pričom úhrada kúpnej ceny je podmienkou odovzdania Tovaru – v tomto prípade sa náklady na dopravu, ktoré hradí kupujúci, zvyšujú o poplatok za dobierku vo výške 1,20 EUR;


5.2.2

bezhotovostne prevodom na účet Predávajúceho č.ú. 263624376/0300 vedený v Československej obchodnej banke, a.s., pričom Kupujúci je povinný pri platbe uviesť ako variabilný symbol platby číslo objednávky, prípadne iný variabilný symbol pridelený Kupujúcemu Predávajúcim. V prípade neuvedenia variabilného symbolu berie Kupujúci na vedomie, že dodanie Tovaru môže byť oneskorené, pretože nebude možné identifikovať platbu Kupujúceho a Kupujúci je povinný v takej situácii bezodkladne kontaktovať Predávajúceho;


5.2.3 

bezhotovostne on-line platobnou kartou prostredníctvom platobnej brány ČSOB.


5.3
V prípade, že Kupujúci žiada dodať väčšie množstvo Tovaru alebo Tovar vyššej hodnoty, Predávajúci si vyhradzuje právo požadovať od Kupujúceho zaplatenie primeranej zálohy na kúpnu cenu Tovaru. Väčším množstvom Tovaru alebo Tovarom vyššej hodnoty sa pre účely tohto článku rozumie Tovar, ktorého kúpna cena dosahuje aspoň 400 EUR. Primeranou zálohou na kúpnu cenu Tovaru sa pre účely tohto článku rozumie najviac 50 % z kúpnej ceny objednaného Tovaru. Záloha musí byť zaplatená najneskôr do 14 dní odo dňa akceptácie objednávky Predávajúcim. Zálohu zaplatí Kupujúci vo vyššie uvedenej lehote bezhotovostne na bankový účet Predávajúceho, ktorý mu Predávajúci poskytne, inak na účet uvedený v čl. 5.2.2 týchto Obchodných podmienok. Kupujúci berie na vedomie, že k odoslaniu Tovaru nedôjde skôr, než Kupujúci zaplatí zálohu, resp. príslušná čiastka bude pripísaná na účet Predávajúceho. V prípade, že je požadovaná záloha, je Kupujúcemu vystavený doklad „Zálohová faktúra“. Po dodaní Tovaru je na daňovom doklade hodnota zálohy odpočítaná.


5.4
V prípade platby na dobierku je kúpna cena splatná pri prevzatí Tovaru. V prípade bezhotovostnej platby je kúpna cena splatná do 3 pracovných dní od uzavretia Kúpnej zmluvy, pričom záväzok Kupujúceho zaplatiť kúpnu cenu je splnený okamihom pripísania príslušnej čiastky na účet Predávajúceho. Predávajúci odošle Kupujúcemu Tovar najskôr po pripísaní príslušnej čiastky na účet Predávajúceho.


5.5
Predávajúci vystaví ohľadom platieb vykonaných na základe Kúpnej zmluvy Kupujúcemu daňový doklad, ktorý bude Kupujúcemu odovzdaný pri odovzdaní Tovaru.


6  ODSTÚPENIE OD ZMLUVY


6.1
Kupujúci má v zmysle § 7 ods. 1 Zákona o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru
na diaľku právo odstúpiť od Kúpnej zmluvy bez uvedenia dôvodu a bez akejkoľvek sankcie do 14 dní odo dňa, keď si Spotrebiteľ alebo ním určená tretia osoba Tovar prevezme. Kupujúci však podľa § 7 ods. 6 Zákona o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru na diaľku nemôže odstúpiť od Kúpnej zmluvy okrem iného v prípade, že predmetom Kúpnej zmluvy je dodávka Tovaru, ktorý bol vyrobený podľa osobitných požiadaviek Spotrebiteľa, Tovaru vyrobeného na mieru alebo Tovaru určeného osobitne pre jedného Spotrebiteľa. Ďalej nemôže Spotrebiteľ odstúpiť od Zmluvy, ktorej predmetom je dodanie Tovaru, ktorý podlieha rýchlemu zníženiu akosti alebo skaze a od Zmluvy, ktorej predmetom je dodanie Tovaru uzavretého v ochrannom obale, ktorý nie je vhodné vrátiť z dôvodu ochrany zdravia alebo z hygienických dôvodov a ktorého ochranný obal bol po dodaní porušený.


6.2
Kupujúci musí o odstúpení od Zmluvy informovať Predávajúceho formou jednoznačného prehlásenia adresovaného Predávajúcemu, najmä prostredníctvom listu zaslaného prevádzkovateľom poštovných služieb na adresu Predávajúceho (BANDI VAMOS a.s., Poděbradova 103, PSČ 702 00, Ostrava – Moravská Ostrava, Česká republika), prípadne e-mailom zaslaným na kontaktnú elektronickú adresu Predávajúceho eshop@bandi.sk. Kupujúci môže použiť formulár dostupný tu, nie je to však jeho povinnosť. Lehota na odstúpenie od Zmluvy sa považuje za zachovanú, ak oznámenie o odstúpení od Zmluvy bolo odoslané Predávajúcemu najneskôr v posledný deň lehoty. Kupujúci nemusí uvádzať dôvod, pre ktorý od Zmluvy odstupuje. Pre uľahčenie komunikácie je vhodné v odstúpení od Zmluvy uviesť dátum nákupu, číslo zmluvy a bankové údaje.


6.3
Kupujúci v prípade odstúpenia od Zmluvy vráti Predávajúcemu Tovar v stave, v akom ho prevzal, t.j. bez známok opotrebenia či poškodenia, najlepšie v pôvodnom obale a so všetkými súčasťami, príslušenstvom, dokumentáciou a darmi, ktoré spolu s Tovarom prevzal. Kupujúci je povinný vrátiť Tovar Predávajúcemu na svoje náklady zaslaním  na adresu BANDI VAMOS a.s., Poděbradova 103, PSČ 702 00, Ostrava – Moravská Ostrava, Česká republika, a to najneskôr do 14 dní odo dňa odstúpenia od Kúpnej zmluvy. Tovar nie je možné vrátiť v kamennej predajni BANDI VAMOS.


6.4
Predávajúci je povinný najneskôr do 14 dní odo dňa doručenia oznámenia o odstúpení od Zmluvy vrátiť Spotrebiteľovi všetky platby, ktoré od neho prijal na základe Zmluvy alebo v súvislosti s ňou, vrátane nákladov na dopravu, dodanie a poštovné a iných nákladov a poplatkov. Predávajúci však nie je povinný vrátiť Spotrebiteľovi platby podľa predchádzajúcej vety skôr, ako mu je Tovar doručený alebo kým Spotrebiteľ nepreukáže zaslanie Tovaru späť Predávajúcemu. Peňažné prostriedky budú Kupujúcemu vrátené bezhotovostne na účet určený Kupujúcim. Ak Kupujúci neurčí takýto účet v oznámení o odstúpení od Zmluvy alebo v lehote podľa prvej vety tohto odseku, vráti Predávajúci peňažné prostriedky na účet, z ktorého mu boli zaplatené v prípade bezhotovostnej úhrady alebo poštovným poukazom na adresu Kupujúceho v prípade, že kúpna cena bola zaplatená na dobierku. Predávajúci je podľa svojej voľby oprávnený vrátiť plnenie poskytnuté Kupujúcim taktiež už pri vrátení Tovaru Kupujúcim, ak je možné preskúmať stav vráteného Tovaru pri jeho vrátení.


6.5
Ak Spotrebiteľ výslovne zvolil iný ako najlacnejší spôsob dodania Tovaru, ktorý Predávajúci ponúka, vráti Predávajúci Kupujúcemu náklady na dodanie Tovaru vo výške zodpovedajúcej najlacnejšiemu ponúkanému spôsobu dodania Tovaru.


6.6
Kupujúci zodpovedá Predávajúcemu za zníženie hodnoty Tovaru, ktoré vzniklo v dôsledku takého zaobchádzania s Tovarom, ktoré je nad rámec zaobchádzania potrebného na zistenie vlastností a funkčnosti Tovaru. Kupujúci berie na vedomie, že ak bude vrátený Tovar poškodený, opotrebovaný alebo nekompletný, vzniká Predávajúcemu voči Kupujúcemu nárok na náhradu vzniknutej škody. Nárok na náhradu škody je Predávajúci oprávnený jednostranne započítať proti nároku Kupujúceho na vrátenie platieb poskytnutých podľa Kúpnej zmluvy.


6.7
Do doby prevzatia Tovaru Kupujúcim je Predávajúci oprávnený kedykoľvek od Kúpnej zmluvy odstúpiť. V takom prípade Predávajúci vráti Kupujúcemu platby prijaté od Kupujúceho v súvislosti s Kúpnou zmluvou bez zbytočného odkladu, a to bezhotovostne na účet určený Kupujúcim.


6.8
Ak je spoločne s Tovarom poskytnutý Kupujúcemu dar, je darovacia zmluva medzi Predávajúcim a Kupujúcim uzavretá s rozväzovacou podmienkou, že ak dôjde k odstúpeniu od Kúpnej zmluvy Kupujúcim, stráca darovacia zmluva vo vzťahu k dotknutému daru účinnosť a Kupujúci je povinný spolu s Tovarom vrátiť Predávajúcemu aj poskytnutý dar.


6.9
Ak je v rámci akcie „3+1“, spoločne s tromi kusmi poskytnutá Kupujúcemu zľava na štvrtý kus zakúpeného Tovaru, je poskytnutie tejto zľavy medzi Predávajúcim a Kupujúcim dojednané s rozväzovacou podmienkou, že ak dôjde hoci len k čiastočnému odstúpeniu Kupujúceho od Kúpnej zmluvy, je Kupujúci povinný doplatiť cenu kúpeného Tovaru pred zľavou alebo Predávajúcemu vrátiť Tovar, na ktorý bola zľava poskytnutá.


7  ZODPOVEDNOSŤ ZA VADY


7.1
Zodpovednosť za vady Predávajúceho voči Kupujúcemu sa riadi príslušnými ustanoveniami Občianskeho zákonníka a Zákona o ochrane spotrebiteľa.


7.2
Predávajúci zodpovedá Kupujúcemu za to, že Tovar má pri prevzatí požadovanú, prípadne právnymi predpismi ustanovenú akosť, množstvo, mieru alebo hmotnosť, je bez vád a zodpovedá záväzným technickým normám.


7.3
Vada, ktorá sa prejaví do šiestich mesiacov odo dňa prevzatia Tovaru, sa považuje za vadu, ktorá bola už v deň prevzatia, ak to neodporuje povahe Tovaru alebo ak sa nepreukáže opak.


7.4
Predávajúci zodpovedá za vady, ktoré má Tovar pri prevzatí Kupujúcim a za vady, ktoré sa vyskytnú po prevzatí Tovaru v záručnej dobe.


7.5
Kupujúci nemá právo z vadného plnenia, ak vadu sám spôsobil.


7.6
Záruka sa nevzťahuje na opotrebenie Tovaru spôsobené jeho bežným užívaním.
Pri použitých veciach Predávajúci nezodpovedá za vady vzniknuté ich použitím alebo opotrebením. Pri veciach predávaných za nižšiu cenu nezodpovedá za vadu, pre ktorú bola dojednaná nižšia cena.


7.7
Predávajúci poskytuje na Tovar záruku 24 mesiacov. Záručná doba začína plynúť od prevzatia Tovaru Kupujúcim. Práva zo zodpovednosti za vady Tovaru, pre ktoré platí záručná doba, zaniknú, ak sa neuplatnili v záručnej dobe.


7.8
Ak ide o použitú vec, záručná doba je 12 mesiacov.


7.9
Práva zo zodpovednosti za vady je Kupujúci povinný uplatniť bez zbytočného odkladu po tom, ako sa vada objavila. Kupujúci berie na vedomie, že bezdôvodné oneskorenie s uplatnením práv zo zodpovednosti za vady a prípadné užívanie Tovaru napriek objavenej vade môže spôsobiť zhoršenie vady a môže byť dôvodom odmietnutia reklamácie.


7.10
Ak ide o vadu, ktorú možno odstrániť, má Kupujúci právo, aby bola bezplatne, včas a riadne odstránená. Predávajúci je povinný vadu bez zbytočného odkladu odstrániť.


7.11
Kupujúci môže namiesto odstránenia vady požadovať výmenu Tovaru, alebo ak sa vada týka len súčasti Tovaru, výmenu súčasti, ak tým Predávajúcemu nevzniknú neprimerané náklady vzhľadom na cenu Tovaru alebo závažnosť vady.


7.12
Predávajúci môže vždy namiesto odstránenia vady vymeniť vadný Tovar za bezvadný, ak to Kupujúcemu nespôsobí závažné ťažkosti.


7.13

Ak ide o vadu, ktorú nemožno odstrániť a ktorá bráni tomu, aby sa Tovar mohol riadne užívať ako Tovar bez vady, má Kupujúci právo na výmenu Tovaru alebo má právo od Zmluvy odstúpiť. Tie isté práva prislúchajú Kupujúcemu, ak ide síce o odstrániteľné vady, ale Kupujúci nemôže pre opätovné vyskytnutie sa vady po oprave alebo pre väčší počet vád Tovar riadne užívať.


7.14

Ak ide o iné neodstrániteľné vady, má Kupujúci právo na primeranú zľavu z ceny Tovaru.


7.15

Ak Tovar predávaný za nižšiu cenu alebo použitý Tovar má vadu, za ktorú Predávajúci zodpovedá, má Kupujúci namiesto práva na výmenu Tovaru právo na primeranú zľavu.


7.16

Ak má Kupujúci právo na výmenu Tovaru alebo právo na odstúpenie od Kúpnej zmluvy (vrátenie peňazí), záleží na Kupujúcom, ktoré z týchto práv si uplatní. Len čo si však zvolí jedno z týchto práv, nemôže už túto voľbu sám jednostranne meniť.


7.17

Ak je Predávajúci v omeškaní s odovzdaním Tovaru, môže Spotrebiteľ od Kúpnej zmluvy odstúpiť, ak Predávajúci nesplní svoju povinnosť ani v primeranej lehote, ktorú mu Spotrebiteľ poskytol; ak ide o deliteľné plnenie, môže sa odstúpenie Spotrebiteľa za týchto podmienok týkať aj len jednotlivých plnení. Predávajúci vráti bez zbytočného odkladu po odstúpení od Zmluvy Spotrebiteľovi všetky peňažné plnenia, ktoré uhradil v zmysle Kúpnej zmluvy.


7.18

Rozsah, podmienky a spôsob uplatnenia zodpovednosti za vady Tovaru, vrátane podmienok uplatnenia vád a údaje o tom, kde je možné uplatniť reklamáciu sú podrobne upravené v Reklamačnom poriadku Predávajúceho. Reklamačný poriadok taktiež obsahuje pravidlá, ktoré je nutné dodržiavať pri užívaní Tovaru, aby nedošlo k jeho nadmernému opotrebeniu a poškodeniu.

 

 


8  OCHRANA A SPRACOVANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV


8.1

Spracovanie osobných údajov sa riadi podmienkami uvedenými v dokumente zverejnenom v sekcii Ochrana osobných údajov na webových stránkach spoločnosti https://www.bandivamos.cz/clanek/110/ochrana-osobnich-udaju.


9  ZÁVEREČNÉ USTANOVENIA


9.1
Sťažnosť je Spotrebiteľ oprávnený zaslať Predávajúcemu elektronickou poštou na adresu eshop@bandi.sk.


9.2
V Kúpnej zmluve je možné upraviť práva a povinnosti zmluvných strán odchylne od Obchodných podmienok, pričom ustanovenia v Kúpnej zmluve majú prednosť pred ustanoveniami Obchodných podmienok.


9.3
Kupujúci je oprávnený obrátiť sa so sťažnosťou alebo návrhom na začatie alternatívneho riešenia sporu s Predávajúcim na Slovenskú obchodnú inšpekciu. Podrobné informácie o kontrolných právomociach Slovenskej obchodnej inšpekcie možno nájsť na adrese: www.soi.sk. Slovenská obchodná inšpekcia je orgánom alternatívneho riešenia sporov, na ktorý sa Spotrebiteľ môže obrátiť, ak medzi ním a Predávajúcim dôjde k vzniku spotrebiteľského sporu z Kúpnej zmluvy alebo zo Zmluvy o poskytovaní služieb, ktorý  sa nepodarí vyriešiť vzájomnou dohodou. Spotrebiteľ môže využiť tiež platformu pre riešenie sporov online, ktorá je zriadená Európskou komisiou na adrese: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.


9.4
Európske spotrebiteľské centrum v Slovenskej republike so sídlom Mlynské nivy 4924, 827 15 Bratislava, internetová adresa: https://esc-sr.sk/, je kontaktným miestom podľa Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 524/2013 z 21. mája 2013 o riešení spotrebiteľských sporov online, ktorým sa mení nariadenie (ES) č. 2006/2004 a smernica 2009/22/ES (nariadenie o riešení spotrebiteľských sporov online).


9.5
Predávajúci je oprávnený k predaju Tovaru na základe živnostenského oprávnenia. Kontrolu dodržiavania povinností, ktoré pre podnikateľov vyplývajú zo zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov a z osobitných predpisov, vykonáva príslušný živnostenský úrad.


9.6
Dozor nad oblasťou ochrany osobných údajov vykonáva Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky so sídlom Hraničná 4826/12, 820 07 Bratislava.


9.7
Slovenská obchodná inšpekcia vykonáva vo vymedzenom rozsahu taktiež dozor nad dodržiavaním povinností ustanovených Zákonom o ochrane spotrebiteľa.


9.8
Ak nedôjde k dohode medzi Kupujúcim a Predávajúcim, na riešenie sporov medzi Kupujúcim a Predávajúcim vyplývajúcich zo Zmluvy uzavretej podľa čl. 3.2 týchto Obchodných podmienok sú príslušné všeobecné súdy Slovenskej republiky, ak sa Kupujúci s Predávajúcim nedohodli na inom spôsobe riešenia vzájomných sporov. Tým nie sú dotknuté ustanovenia Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1215/2012 z 12. decembra 2012 o právomoci a o uznávaní a výkone rozsudkov v občianskych a obchodných veciach, od ktorých nie je možné sa zmluvne odchýliť.


9.9
Pokiaľ je alebo sa stane niektoré ustanovenie Obchodných podmienok neplatné alebo neúčinné, namiesto neplatného ustanovenia sa použije ustanovenie, ktoré najviac zodpovedá pôvodne vyjadrenému a zamýšľanému účelu ustanovenia neplatného. Neplatnosť alebo neúčinnosť jedného ustanovenia sa nedotýka platnosti ostatných ustanovení. Zmeny a doplnenia Kúpnej zmluvy či Obchodných podmienok je možné robiť len v písomnej forme.


9.10
Kúpna zmluva vrátane Obchodných podmienok je archivovaná Predávajúcim v elektronickej podobe a nie je prístupná.


9.11
Kontaktné údaje Predávajúceho – doručovacia adresa:


BANDI VAMOS a.s.
Poděbradova 103
702 00, Ostrava – Moravská Ostrava,
Česká republika

E-mail: eshop@bandi.sk
Telefon:
+420 608 215 055.


9.12
Tieto Obchodné podmienky nadobúdajú účinnosť dňa 1.7.2024. Aktuálna verzia Obchodných podmienok je zverejnená tu. Neoddeliteľnou súčasťou obchodných podmienok je Reklamačný poriadok.

Cookies

Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.